Първо не исках даже да чувам за тази супа, но след като ме почерпи една приятелка направо не повярвах, че може да е толкова вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо не исках даже да чувам за тази супа, но след като ме почерпи една приятелка направо не повярвах, че може да е толкова вкусна
Първо не исках даже да чувам за тази супа, но след като ме почерпи една приятелка направо не...
38274
Първо не исках даже да чувам за тази супа, но след като ме почерпи една приятелка направо не повярвах, че може да е толкова вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази зелева супа би могла да се прави и при диети, но с по-малко или без никаква сметана

Предлагаме ви рецептата за чудесна и доста вкусна зелева супа. Не е онази ужасната, с която отслабвахме навремето.

С тази също се свалят бързо килограми, единствено че тогава не бива да слагате в нея сметана.

 

Трябват ни три лъжици масло, една глава лук, една глава бяло зеле, един морков, един стрък целина, един дафинов лист, черен пипер на зърна, осем чаши вода, два картофа, щипка млян черен пипер, три стръка пресен копър, шест лъжици квасена сметана, сол на вкус.

Първо трябва да си сотираме лука в масълцето в един тиган, за да стане прозрачен. След това си добавяме вътре нарязаното на парченца зеле, както и рендосаните моркови и целината. Около три минутки ги сотираме и леко ги разбъркваме.

После ги подправяме с черния пипер на зърна и дафиновия лист. Слагаме и водата, която бихте могли да заменим и със зеленчуков бульон ако имаме такъв. Оставяме течността да заври. А после си намаляме котлона, похлупваме тенджерата с капака и оставяме да къкри така за 15-ина минутки.

След това поставяме едро нарязаните картофки в зелевата супа, увеличаваме малко температурата на печката и оставяме пак да заври. Като заври намаляме градусите и оставяме за още десетина минутки, за да омекнат хубаво картофите.

Поръсваме си с подправките на вкус и сервираме топлата и вкусна супа със ситно нарязан пресен копър отгоре. А за гарнитура й слагаме и по една лъжица от заквасената сметана. Става много апетитна и полезна.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft