Първо реших, че са сармички, но като ги опитах - ммм, плънката е божествена! Никои сарми не са толкова вкусни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Първо реших, че са сармички, но като ги опитах - ммм, плънката е божествена! Никои сарми не са толкова вкусни!
Първо реших, че са сармички, но като ги опитах - ммм, плънката е божествена! Никои сарми не са...
350544
Първо реших, че са сармички, но като ги опитах - ммм, плънката е божествена! Никои сарми не са толкова вкусни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зеле  - отличен материал за кулинарно творчество и мнозина правят грешката да смятат, че от него се получават само традиционните сарми и  салати .

В листата на зелето може да се обвие не само кайма, но също така и гъби, сирене, зеленчуци, шунка ... Като цяло, списъкът е доста дълъг.

Сега ще ви покажем един от тези методи - просто напълнете зеленцето с кашкавал! Какво мислите?

Продукти:

700 гр. зеле

500 гр. кашкавал или твърдо сирене

100 гр. брашно

2 яйца

100 мл сметана

100 гр. галета

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Измийте зелето, премахнете стеблата и го сварете в подсолена вода, докато омекне.
  2. Отделете от главата листата и махнете грубите жилки.
  3. Нарежете кашкавала/сиренето на филийки, увийте всяка в лист зеле и оформете плик.
  4. Разбийте яйцата, сметаната, сол и черен пипер на вкус.
  5. Потопете всяко зелево пликче първо в брашно, после в яйчената смес, след което оваляйте в галета.
  6. Изпържете ги в тиган на умерен огън от двете страни.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft