Първо реших, че са сармички, но като ги опитах - ммм, плънката е божествена! Никои сарми не са...
30 Септември 2016
350544
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Зеле - отличен материал за кулинарно творчество и мнозина правят грешката да смятат, че от него се получават само традиционните сарми и салати .
В листата на зелето може да се обвие не само кайма, но също така и гъби, сирене, зеленчуци, шунка ... Като цяло, списъкът е доста дълъг.
Сега ще ви покажем един от тези методи - просто напълнете зеленцето с кашкавал! Какво мислите?
Продукти:
700 гр. зеле
500 гр. кашкавал или твърдо сирене
100 гр. брашно
2 яйца
100 мл сметана
100 гр. галета
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте зелето, премахнете стеблата и го сварете в подсолена вода, докато омекне.
- Отделете от главата листата и махнете грубите жилки.
- Нарежете кашкавала/сиренето на филийки, увийте всяка в лист зеле и оформете плик.
- Разбийте яйцата, сметаната, сол и черен пипер на вкус.
- Потопете всяко зелево пликче първо в брашно, после в яйчената смес, след което оваляйте в галета.
- Изпържете ги в тиган на умерен огън от двете страни.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари