Първо слагам масълцето да се разтопи във фурната - щом замирише, всички пристигат в кухнята....
18 Септември 2016
32956
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Трудно е да се намери ябълков сладкиш, който да надмине този. Той е толкова добър, че ще искате да го приготвяте непрекъснато! И това е невероятно лесно да се направи. Хайде, залавяйте се за работа, ето рецептата:
Продукти:
3 ябълки
6 яйца
75 гр.
брашно
125 гр. масло
250 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
50 гр. захар
1 ч.л. канела
Приготвяне:
- В дълбока купа разбийте яйцата. Разбивайки, добавяйте малко по малко млякото, брашното и солта.
- Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете в стъклена форма маслото. Пъхнете формата във фурната и оставете маслото напълно да се стопи. След това подредете отгоре нарязаните на филийки ябълки.
- Когато маслото започне да цвърчи, изсипете отгоре тестото. Поръсете със захар и канела.
- Печете във фурната за около 20 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари