Пържен ориз- как да си го направим досущ като от китайски ресторант

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържен ориз- как да си го направим досущ като от китайски ресторант
Пържен ориз- как да си го направим досущ като от китайски ресторант
14331
Пържен ориз- как да си го направим досущ като от китайски ресторант
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пърженият ориз  е ненадминато ястие от източноазиатската кухня. Тази гарнитура се комбинира с огромен брой месни и рибни ястия, така че в арсенала на всяка домакиня трябва да има рецепта за пържен ориз.

Има два начина за приготвяне на това ястие: първият е запържването на вече сварен ориз; вторият - първо запържете ориза и едва след това добавете вода. Ние ви подкаанваме да използвате втория метод, тъй като вкусът на ястието е по-наситен.

 

Съставките

ориз 1 чаша

вода 2 чаши

сол 1 ч.л.

Слънчогледово масло 3-4 с.л.

куркума на вкус

червен пипер на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Вземете тенджера, дълбок тиган или обикновен тиган, изсипете растително масло и загрейте.

Изсипете оризът и намалете топлината веднага. Запържете ориза, като го разбърквате постоянно. Когато оризът започне да абсорбира маслото, добавете подправки на вкус. Дръжте оризът на огън за няколко минути и сол.

Изсипете вода и оставете да заври. Без да покривате ориза, оставете го да се накисне във цялата вода. След това, покрийте,оставете на минимален огън за 20 минути.

Не сте опитвали такъв вкусен пикантен ориз . Не забравяйте да готвите такъв ориз и да споделите рецептата с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft