40 мл сос хойсин
200 г обезкостени пилешки бутчета, нарязани на кубчета
2 с. л. фъстъчено олио
2 скилидки чесън, обелени
1 щипка едро смлян лют червен пипер
500 г жасминов ориз, сварен във вода 1:1, на бавен огън
200 г коктейлни скариди в саламура
100 г царевица от консерва
2 стръка пресен лук, нарязан на фини кръгчета
2 яйца
Пилето се овалва в хойсин соса и се оставя да се маринова 10 мин.
Загрява се уок на силен огън и се добавя олиото. Чесънът се запържва до светлокафяво и се изважда. Добавя се лютият пипер и се запържва до светлочервено.
Пилешкото месо се почиства от излишната марината и се пържи в уока до готовност.
Оризът се слага да се пържи, като се разделя, доколкото е възможно, на отделни зрънца.
Изсипват се скаридите и царевицата и се бърка постоянно, докато скаридите се сгорещят. Добавя се пресният лук и се разбърква.
Оризовата смес се премества в единия край на уока. В свободната част се чукват яйцата и когато започват да се втвърдяват, се разбъркват внимателно с ориза с помощта на шпатула, така че да останат на парченца.