Пържен ориз със зеленчуци
4 Декември 2012
77556
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оризът се измива и се сварява в 3 ч.ч. вода, в която е добавена 1/2 с.л. сол. След това се изплаква със студена вода и се прецежда. В тиган се загрява олиото, в което първо се запържват лукът и морковите (по желание може да се добавят нарязани гъби, червена чушка, царевица от консерва и др. зеленчуци). Прибавя се оризът и непрекъснато се бърка. Добавят се бялото вино, соевия сос и сусамът. Овкусява се със сол на вкус и се отстранява от котлона.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари