Патладжанът в бял сос ще ви спечели още от първата хапка. Патладжанът е зеленчук, който не всеки обича да яде заради силния му аромат, но ако го приготвите по този начин, дори и най-придирчивите ще останат във възторг.
Не е трудно, просто запържете зеленчуците и накрая добавете соса. Може да се яде като сос или предястие с филийка хляб, но и като гарнитура. Съставките са евтини и повечето от тях вече имате у дома. Ето какво ви трябва, за да си приготвите рецептата на Олга, която събра над милион и половина лайка в социалните мрежи:
Пържен патладжан в бял сос
Продукти:
- 3 патладжана
- 3 глави лук
- 1 глава чесън
- 200 г заквасена сметана
- пресен копър
Приготвяне:
Нарежете патладжана на кубчета, както и лука. Първо запържете за кратко лука, за да омекне малко, след което добавете патладжана. Докато се пържи, смесете в купа сметаната с наситнения копър и скълцания чесън.
Подправете със сол, черен и червен пипер или на вкус. Когато патладжанът и лукът са почти готови, добавете соса и разбъркайте.
След минута-две ястието е готово за сервиране.