Оформете топки от сладоледа и ги поставете във фризера, докато подготвяте останалата част от рецептата.
Разбийте яйцето в една чиния, в друга поставете брашното,а в трета - хлебните трохи.
Извадете топките сладолед и една по една ги овалвайте в брашно, след това в разбитото яйце, и най-накрая в хлебните трохи. Отново върнете във фризера още няколко минути.
Докато сладоледът се охлажда, нарежете ягодите, смесете ги със захарта и водата и варете, докато получите гъст сос. Охладете го, докато сладоледът се пържи.
Сметаната разбийте с миксер на гъста пяна.
Загрейте олио в дълбок съд на силен огън.
С голяма лъжица вземете една топка сладолед и я потопете в олиото. Изпържете няколко секунди, докато хлебните трохи се зачервят.
Поднесете пържения сладолед , с разбита сметана, ситно нарязани плодове и соса от ягоди.