пресен телешки черен дроб - 700 гр. (или свински дроб)
свинска мас (за пърженето) - 100 г (или 100 гр. растително масло)
краве масло или олио (за соса) - 30 г
100 гр. кромид лук
40 гр. доматено пюре
35 гр. брашно
150 гр. сметана
150 гр. изцедено кисело мляко
5 гр. сол
Почистеният от ципи и кръвоносни съдове и измит черен дроб се нарязва на тънки ивички, които се овалват в брашно и се изпържват в предвидената за тази цел мазнина (останалата от пърженето мазнина се изхвърля). Отделно в предвидената за соса мазнина и малко вода се задушава до омекване ситно нарязаният лук. Прибавя се брашното, размито с малко вода и смесено с доматеното пюре, и се задушава 5-6 минути, след което се разрежда с гореща вода до средно гъст сос. Сосът се посолява и се вари 5-6 минути, отстранява се от огъня, застройва се със сметаната и се изсипва върху разпределения на порции дроб.
Като гарнитура към ястието се поднасят: пържени или варени картофи, полети с разтопено краве масло и поръсени със ситно нарязан магданоз.