3-4 картофа
500 гр. ситно накълцана кисела зелка
няколко парчета наденица
смлян червен пипер, черен пипер и сол на вкус
около 100 гр. пушена сланина/бекон
Зелката се накълцва ситно. Слага се в тенджера, добавя се малко от зелевата чорпа, похлупва се и се задушава под капак, докато омекне. Добавят се зехтин и черен пипер и зелето се запържва. Докато се пържи, картофите се обелват и нарязват на по-големи парчета. Слагат се да се варят в подсолена вода. Щом са готови, се отцеждат от водата и се намачкват, но не много фино.
В тиган се запържва нарязаният ситно бекон и се добавя намачканият картоф, като се бърка внимателно.
Към вече изпържената зелка се добавят червен пипер и мъничко сол (зависи от солеността на зелето) и се разбърква. Добавят се и 5-6 лъжици от картофите.
Наденицата също се запържва леко в малко зехтин, но без да се препържва.
В намазнена със зехтин тавичка се слага на един пласт пърженото зеле, отгоре се изсипват картофите (като се заравняват добре), а върху тях - парчета наденица, заедно със зехтина, в който са се пържили. Ястието се запича за кратко във фурната. Поднася се топло.