Пържене на риба - Как да го направим за Никулден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Пържене на риба - Как да го направим за Никулден
17091
Снимков материал: pixabay.com
Пържене на риба - Как да го направим за Никулден
  • Пърженето на риба е сред най-разпространените начини за приготвянето й, затова ще обърнем внимание на някои особености.
  • Дребната риба се пържи на силен огън, а едрата, нарязана на парчета, - на по-слаб, за да може топлинната обработка да е равномерна.
  • Парчетата за пържене се нарязват косо, под ъгъл от около 45 градуса, не е желателно да са по-дебели от 3 см.
  • Преди пърженето рибата се осолява, посипва се с черен пипер и се панира - с брашно, със сухари или се потапя в рядко тесто.
  • Някои домакини мариноват рибата преди пържене: поливат я с лимонов сок и малко олио, нарязват лук, магданоз и поръсват черен пипер и я оставят за час в хладилника. След това махат подправките и подсушават парчетата, после ги панират.
  • Рибата става много вкусна, ако за 20-25 минути се изкисне в подсолено прясно мляко (1/2 ч.ч.
мляко,1/2 ч.л. сол и малко смлян черен пипер). След това се подсушава и се панира.
  • Рибата се пържи най-добре на тиган с дебело дъно, тъй като той се нагрява равномерно. Парчетата се обръщат с лопатка само по веднъж.
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft