2 Декември 2014
17104
Снимков материал: pixabay.com
- Пърженето на риба е сред най-разпространените начини за приготвянето й, затова ще обърнем внимание на някои особености.
- Дребната риба се пържи на силен огън, а едрата, нарязана на парчета, - на по-слаб, за да може топлинната обработка да е равномерна.
- Парчетата за пържене се нарязват косо, под ъгъл от около 45 градуса, не е желателно да са по-дебели от 3 см.
- Преди пърженето рибата се осолява, посипва се с черен пипер и се панира - с брашно, със сухари или се потапя в рядко тесто.
- Някои домакини мариноват рибата преди пържене: поливат я с лимонов сок и малко олио, нарязват лук, магданоз и поръсват черен пипер и я оставят за час в хладилника. След това махат подправките и подсушават парчетата, после ги панират.
- Рибата става много вкусна, ако за 20-25 минути се изкисне в подсолено прясно мляко (1/2 ч.ч.
мляко,1/2 ч.л. сол и малко смлян черен пипер). След това се подсушава и се панира.
Рибата се пържи най-добре на тиган с дебело дъно, тъй като той се нагрява равномерно. Парчетата се обръщат с лопатка само по веднъж.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари