Пържени банички
28 Февруари 2015
16811
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбок съд сложете брашното, маслото, солта, захарта и маята и постепенно месейки добавете хладка вода. Замесете, докато получите меко, незалепващо тесто.
Разделете тестото на 2 части.
От всяка част оформете топка и ги оставете да втасват 20-30 минути.
Всяка топка тесто разточете на тънка кора.
При точенето поръсвайте при необходимост от сместа с пшенично и царевично брашно.
Поръсете всяка кора с масло, а след това я сгънете от горната и долната страна до половината, нанесете извара (натрошено сирене), напръскайте с масло, след което прегънете и от другите (късите) две страни.
Наберете готовите банички леко като хармоника и ги изпържете в загрято олио, докато хубаво се зачервят от двете страни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари