Представете си, че имате възможността да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден без заплаха за здравето и формата си.. Какво бихте казали? За мен изборът е очевиден – пържени картофи. Обичам ги, често поръчвам най-голямата порция и им се наслаждавам. Но няма начин да се избегнем вредата. Освен ако не готвите пържени картофи в микровълновата . Ето как тези храни могат да бъдат здравословни.
Веднага казваме: няма тон масло, използвано десетки пъти, неразбираеми добавки и овкусители. Всичко е възможно най-просто, но вкусно! Предложеният набор от подправки за ароматна домашна бърза храна е приблизителен. Както винаги, можете да добавите вашите опции и да ги изброите в коментарите по-долу, оставяйки намек на другите да се научат как да пекат пържени картофи в микровълнова фурна.
Съставки
картофи 3 бр.
Зехтин 1 ч.л
черен пипер (смлян) вкус
Сол на вкус
червен пипер 1 щипка
Чесън на прах 1 щипка
кориандър 1 щипка
Подготовка
Обелете картофите. Нарежете на ивици. Покрийте с вода и оставете настрана за няколко минути.
Поставете картофите върху хартиена кърпа, за да абсорбира излишната влага.
Прехвърлете картофените резени в купа. Добавете черен пипер и сол, малко смлян червен пипер, чесън на прах и кориандър. Смесете
Сега добавете зехтина и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в стъклен съд за микровълнова фурна.
Включете максимална мощност и гответе картофите за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато филийките омекнат.