Представете си, че имате възможност да изберете един вреден продукт, който можете да ядете всеки ден, без заплаха за здравето и тялото ... Какво би било? За мен изборът е очевиден - пържени картофи. Обичам го, често поръчвайте най-голямата порция и се наслаждавайте. Но няма начин да избегнем вреда. Освен ако не готвите пържени картофи в микровълновата . Ето как такава храна може да бъде здравословна.
Казваме веднага: няма тон масло, използвано десетки пъти, неразбираеми добавки и ароматизатори. Всичко е възможно най-просто, но и вкусно! Предлаганият набор от подправки за ароматно домашно бързо хранене е пример. Както винаги, можете да добавите свои собствени опции и да ги изброите в коментарите по-долу, оставяйки съвет на другите да научат как да правят пържени картофи в микровълновата.
Съставките
картофи 3 бр
Зехтин 1 ч.л.
Черен пипер (смлян) на вкус
сол на вкус
червен пипер 1 щипка
Чесън на прах 1 щипка
кориандър 1 щипка
подготовка
Обелете картофите. Нарежете на лентички. Напълнете с вода и оставете настрана за няколко минути.
Поставете картофите върху хартиена кърпа - тя абсорбира излишната влага.
Прехвърлете картофените филийки в купа. Добавете черен пипер и сол, малко смлян червен пипер, чесън на прах и кориандър.
Сега добавете зехтина и разбъркайте отново. Прехвърлете картофите в тавичка за микровълнова
Включете максимална мощност и печете картофи за 5-8 минути. Ще трябва да повторите това няколко пъти, докато резените станат меки.
Какво следва? Докато филийките достигнат състоянието на готовност в микровълновата, можете да направите домашен сос. Следвайте този метод за готвене на пържени картофи в микровълновата, напълнете купа и като включите любимия си филм, се насладете на страхотния вкус. Не забравяйте да изпратите линка на всички любители на картофките, защото освен бърза е и диетична тази рецепта.