КРАЛСКИ пържени кюфтенца - всички немеят пред невероятния им вкус! Бързи, лесни и БЕЗ кайма:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
КРАЛСКИ пържени кюфтенца - всички немеят пред невероятния им вкус! Бързи, лесни и БЕЗ кайма:
КРАЛСКИ пържени кюфтенца - всички немеят пред невероятния им вкус! Бързи, лесни и БЕЗ кайма:
4747
КРАЛСКИ пържени кюфтенца - всички немеят пред невероятния им вкус! Бързи, лесни и БЕЗ кайма:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Любима рецепта! Чудесна е, когато искате да направите „почистване на хладилника“, но е много полезна и за след Великден и други случаи, когато има остатъци от варени яйца.

Всички съставки се смесват, оформят се на топки, овалват се в галета, след което се пържат или панират. Много са вкусни, идеални за закуска или вечеря. Ето какво ви трябва за невероятните Кралски пържени кюфтенца :

кюфтета асорти

Кралски пържени кюфтенца

Продукти: 

4 варени яйца

салам или по желание друг вид колбас

2 супени лъжици сирене 

1 сурово яйце

пушено сирене на вкус

ситно нарязан магданоз, може и малко ситно нарязани зелени пера от зелен лук

сол и черен пипер на вкус

За паниране:

брашно, яйце и галета

И още:

олио за пържене

кюфтета обери хладилник

Приготвяне:

Яйцата се сваряват твърдо и докато са горещи, се оставят да изстинат под струя студена вода или се поставят в купа със студена вода и кубчета лед. Когато се охладят напълно, ги обелете и ги настържете от едрата страна на рендето.

Също така настържете салама и пушеното сирене (сложете малко на вкус), след което ги добавете към яйцата. Добавете нарязано сирене, подправки на вкус, ситно нарязан пресен магданоз и едно сурово яйце (за да събере всички съставки).

Разбъркайте сместа, след това разделете на малки части и оформете топчета с желания размер. Подредете ги в тава или плоска чиния, постлана с хартия за печене, след което ги оставете в хладилник за половин час, за да стегнат.

топчета от сирене

топки асорти

След това оваляйте всяко топче в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което изпържете топчетата до хубаво зачервяване от двете страни.

вкусни кюфтета от сирене

При пържене е възможно да ги сплескате малко като "половинки"/кюфтета. Ако не искате да ги пържите, можете да ги сложите в тава, постлана с хартия за печене, да ги намажете леко от всички страни с олио или зехтин и да ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто кафяво.

кюфтета асорти от сирене

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft