Любима рецепта! Чудесна е, когато искате да направите „почистване на хладилника“, но е много полезна и за след Великден и други случаи, когато има остатъци от варени яйца.
Всички съставки се смесват, оформят се на топки, овалват се в галета, след което се пържат или панират. Много са вкусни, идеални за закуска или вечеря. Ето какво ви трябва за невероятните Кралски пържени кюфтенца :
Кралски пържени кюфтенца
Продукти:
4 варени яйца
салам или по желание друг вид колбас
2 супени лъжици сирене
1 сурово яйце
пушено сирене на вкус
ситно нарязан магданоз, може и малко ситно нарязани зелени пера от зелен лук
сол и черен пипер на вкус
За паниране:
брашно, яйце и галета
И още:
олио за пържене
Приготвяне:
Яйцата се сваряват твърдо и докато са горещи, се оставят да изстинат под струя студена вода или се поставят в купа със студена вода и кубчета лед. Когато се охладят напълно, ги обелете и ги настържете от едрата страна на рендето.
Също така настържете салама и пушеното сирене (сложете малко на вкус), след което ги добавете към яйцата. Добавете нарязано сирене, подправки на вкус, ситно нарязан пресен магданоз и едно сурово яйце (за да събере всички съставки).
Разбъркайте сместа, след това разделете на малки части и оформете топчета с желания размер. Подредете ги в тава или плоска чиния, постлана с хартия за печене, след което ги оставете в хладилник за половин час, за да стегнат.
След това оваляйте всяко топче в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което изпържете топчетата до хубаво зачервяване от двете страни.
При пържене е възможно да ги сплескате малко като "половинки"/кюфтета. Ако не искате да ги пържите, можете да ги сложите в тава, постлана с хартия за печене, да ги намажете леко от всички страни с олио или зехтин и да ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто кафяво.