Лещата се почиства и измива със студена вода, след това се поставя в 1 л. вода, в която е разтоворена 1 ч. л. сол, и се оставя да престои 1 нощ. След престоя лещата се изплаква, залива се с вода и се вари, докато омекне, но да се внимава да не се развари. Прецежда се през гевгир.
Картофите се сваряват, обелват и нарязват на кубчета. Лещата и картофите се смесват и смилат в куненски робот (може да не ги правите на пюре, ако предпочитате зеленчуците да си личат). Ситно нарязаният лук се запържва в малко мазнина. Като изстине, се прибавя към сместа от лещата и картофите. Добавят се още доматеното пюре, ситно нарязанитя магданоз, брашното, черният пипер и сол на вкус. Всичко се омесва хубаво.
С мокри ръце се оформят кюфтетата, потапят се от всички страни в галетата и се пържат в загрято олио. При сервирането може да се гарнират с стръкчета магданоз или зелен лук и кръгчета доматки.
Пържени кюфтета от леща
3 Юни 2013
49200
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари