Пържени пилешки бутчета с царевица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пържени пилешки бутчета с царевица
Пържени пилешки бутчета с царевица
admin
Добавена от: admin
11455
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пилешки бутчета
2 глави лук
6 скилидки чесън
4 с.л. олио
4 обелени домата (може и от консерва)
1 прясна чушка
4 с.л. ситно нарязан магданоз
1 консерва царевични зърна
черен пипер
сол

Измийте бутчетата със студена вода и ги подсушете. Обелете лука и чесъна. Нарежете кромида на ситно. В хаванче счукайте половината лук с 1/2 ч.л. сол и 3 скилидки чесън, докато се образува еднородна смес, намажете бутчетата. Сложете ги в съд и похлупете. Оставете ги да отлежат 10-12 часа в хладилника. Нарежете на ситно останалия чесън. Оформете доматите на парчета, а чушките – на малки кубчета. В голям и дълбок тиган сгорещете олиото. Изпържете в него бутчетата от всички страни. Извадете ги и в същата мазнина изпържете останалите лук и чесън до прозрачност. Върнете бутчетата в тигана и намалете котлона. гответе още 10 мин, като ги обръщате от време на време. Добавете доматите и чушките. Поръсете ги с черен пипер и сол. Гответе ястието още 20 мин. Поръсете с магданоза и сипете царевицата. След 10 мин. свалете ястието от огъня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft