Пържени пурички със сирене
3 Февруари 2012
110289
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет точени, запечени кори за баница – триъгълни
150 гр. сирене
100 гр. кашкавал
2 яйца
олио за пържене
Кашкавалът се настъргва на ситно, сиренето се намачква с вилица, прибавят се двете яйца. Плънката се разбърква до хомогенна смес. Върху всяка триъгълна кора се разстила от плънката, като кората се завива като пуричка. Олиото се сгорещява в тиган и пуричките се изпържват от двете страни до златист цвят. Пуричките се изцеждат върху хартия от мазнината.
Плънката може да се смени с ваша любима плънка - по желание! Също така могат да се използват обикновени кори за баница, като се нарежат предварително на 2 по диагонал, така че да се получат 2 триъгълника.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари