Пържени рибни топки

вход през zajenata.bg
Пържени рибни топки
admin
Добавена от: admin
8263
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

риба - филе 400 гр.
хляб – бял 100 гр.
прясно мляко – 100 мл.
сланина – 50 гр.
лук – червен 1 глава
яйца – 1 бр.
магданоз
брашно
сол
черен пипер
картофи - 500 гр. 

Филето от бяла риба заедно със сланината се смилат на едро. Каймата се смесва със ситно нарязания лук, магданоз, предварително накиснат в млякото и добре отцеден хляб, яйцето и останалите подправки. Оставя се за 2 часа в хладилника.

От нея се оформят кюфтетата, които се овалват в брашно и се пържат в мазнината.

Картофите, обелени и измити се сваряват. Нарязват се на кубчета, поръсват се с горещо масло и ситно нарязан магданоз.

Кюфтенцата се сервират с порция картофки.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft