6 много големи скариди (обелени и почистени)
2 големи патладжана (нарязани на парченца с големина 2.5 см.)
2 с. л. олио
1 с. л. чесън (накълцан)
1 с. л. джинджифил (накълцан)
1 с. л. сушена люта чушка (накълцана)
1 с. л. сос от стриди
1 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. царевично нишесте, размесени с 2 с. л. вода.
Загрейте олиото в уок или тиган. Прибавете скаридите и патладжана. Пържете около 1 мин. Прибавете чесъна, джинджифила и лютата чушка. Пържете още 1 мин. Прибавете соса от стриди, соевия сос, пилешкия бульони и сол и черен пипер на вкус. Варете още около 2 мин. докато скаридите се сварят и патладжана омекне леко. Прибавете нишестяната смес и оставете да заври.
Сервирайте върху макарони или ориз.