Пържени солени гевречета
28 Юни 2012
9765
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г брашно
1/2 ч.л. сол
125 г сирене Крема (извара)
1 ч.л. захар
1 ч.л. запечен и смлян ким
1 яйце
1 ч.ч. олио за пържене
1/2 ч.л. сода бикарбонат
мак и сусам за поръсване
Продуктите (без олиото, което е за пържене) се измесват на меко тесто. С предварително намазнени ръце то се разделя на части. С намазнени ръце от тестото се оформят малки гевречетата. По желание може да се овалят в смес от мак и сусам. Пържат се до зачервяване в дълбок съд със сгорещена мазнина, така че пластът олио да не е по-малък от 4 сантиметра. Могат да се сервират топли или студени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари