Страхотна рецепта за хрупкави тиквички , които можете да приготвите, без да си изцапате ръцете дори! Ще се влюбите във вкуса на тези панирани тиквички с екзотична нотка. Ето необходимите продукти за хрупкави пържени тиквички:
Хрупкави пържени тиквички
Продукти:
3 средноголеми тиквички
3 с.л.брашно
2 с.л.царевично нишесте
3 яйца 3 бр (достатъчни са и 2 бр.)
растително масло за пържене
Още:
скилидка чесън
соев сос - 100 мл
сусам - 1-2 с.л
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките.
Не разбъркваме, а с вилица правим дълбок жлеб по повърхността на тиквичките.
Отрежете краищата.
Нарежете наполовина и след това - на парчета.
Сложете тиквичките в найлонов плик.
Добавете насипните съставки - брашно и царевично нишесте.
Затворете плика и разклатете добре, така че сухата смес да полепне хубаво по всяко парче от тиквичките.
Разбийте яйцата в отделна купа.
Прехвърлете тиквичките в купа.
Изсипете яйчената смес и разбъркайте.
Загрейте олио в тиган.
С помощта на вилица поставете парчетата тиквички в тигана и ги запържете до златисто.
Препоръчваме да използвате китайски клечки за хранене за обръщане на тиквичките, много е практично и просто.
Прехвърлете панираните тиквички в купа.
Добавете настърган чесън и соев сос.
Поръсете със сусам и разбъркайте.
Оставете да престои 15-20 минути и разбърквайте от време на време.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)