50 г кашкавал
20-30 г краве масло
1 1/4 ч. ч. царевично брашно
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
В малка тенджера се кипва 1 ч. ч. вода, посолява се и се слага маслото.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Когато маслото се разтопи, в тенджерата се сипват настърганият кашкавал и царевичното брашно.
Сместа се бърка, докато се сгъсти, и по желание се подслажда със захар.
След това се сипва в правоъгълна тавичка, притиска се и се заравнява.
Оформеният правоъгълник се нарязва на пръчици, от които се оформят пурички с диаметър около 1 см и дължина 7-8 см
Пуричките се пържат в обилно количество сгорещено олио до златисто.
Изваждат се върху покрита със салфетка чиния, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се с подправки по избор или гарнирани с различни дипове.