Мойте Рецепти
4 чаши прясно мляко
1,5 чаши царевично брашно
2 супени лъжици олио
70 грама сирене
1 чаена лъжичка сол
3 супени лъжици зехтин
С тези картофи не ви трябва друго основно ястие, сами по себе си те са много вкусни, а и лесни за приготвяне.
На слаб огън поставете млякото в подходящ съд и го кипнете. Бавно добавете царевичното брашно и бъркайте, докато получите хомогенна смес. Намалете огъня и разбърквайте около 5 минути. Прибавете сиренето и солта. Отново разбъркайте, докато всички бучки се разтворят и сместа гладка. Прехвърлете я в тава, която предварително сте намазали с олиото. Оставете да престои 20 минути, след което поставете в хладилника за един час. След час извадете тавата и започнете да режете втвърдената смес на ивици (под формата на пържени картофи). Сложете олио да се загрее в тигана и запържете от двете страни за около две минути. Стават хрупкави, златисти и невероятно по-вкусни от пържените картофи!
Няма да съжалявате!