За соса от манго и лайм:
4 с.л. манго чътни (от индийските магазини, или сладко от манго с подправки)
½ лайм - само сока
За пърженките:
50 гр. брашно с набухвател
½ ч.л. лют пипер
40 гр. пармезан, настърган
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
500 мл. слънчогледово олио - за пърженето
1 малка глава карфиол, накъсана на цветчета
Пригответе соса: смесете манго чътнито със сока от лайм. Разбъркайте добре и прехвърлете в малка купичка.
Сложете брашното, лютия пипер и настъргания пармезан в малка дълбока купа и ги объркайте добре. Прибавете яйцата и млякото и разбийте сместа, докато стане гладка.
Излейте олиото в голям тиган (така че да е дълбоко около 6 см.) и загрейте, докато щом пуснете малко парченце карфиол в него, започне да съска. Потопете цветчетата карфиол в пастата за паниране и след това ги изпържете на порции в маслената баня (2-3 минути на порция), докато станат златисти, като обръщате веднъж или дваж по време на пърженето, за да покафенеят равномерно.
Отцедете готовите пърженки върху кухненска хартия и поднесете със соса от манго. Консумирайте веднага, докато са топли и хрупкави.