Пържено пиле в орехов сос
10 Януари 2013
9134
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Пилето се измива и нарязва на порции. Осолява се и се пържи в намазнен тиган. Орехите се почистват и смилат на ситно и се месят с ръце, докато не пуснат олио. Олиото от орехите се запазва (може да се използва за готвене или салати). Към орехите се добавят куркумата, къри и сол и в тази смес се добавя малко студена вода така, че да се получи гъста каша. Охладеното изпържено пиле се слага в чинии и се полива със соса. Отгоре може да се залее със запърженото с малко червен пипер орехово олио и да се гарнира с нарязан магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари