Пържено пиле в сочна марината
22 Декември 2011
37383
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пилешко месо - 1кг (бяло месо или месо от бутчето)
чесън - 3-4 скилидки
соев сос
сол - на вкус
мазнина
Чесънът се счуква и се смесва със соевия сос, прибавя се малко сол на вкус, но не прекалявайте, защото соевия сос също е солен.
Нарежете пилешкото месо на филенца, след което ги залейте със соевия сос и счукания чесън. Оставете пилешкото месо в хладилника за около 1-2 часа (колкото повече престои пилешкото месо във соса, толкова по-ароматно и крехко ще е то, около 3-4 часа).
След което заграйте мазнина в тиган и пържете месото, докато не придобие златистокафяв цвят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари