Благодарение на текстурата си, тиквичките могат да приемат различни вкусове. Един от най-добрите начини да ги приготвите е да ги направите по рецепта, подобна на френското месо.
2 средни тиквички, сол и смлян черен пипер, 100 грама твърд кашкавал, една чаена лъжичка сух магданоз и червен пипер, 4 яйца, 100 грама галета, 50 грама брашно.
Процес на готвене:
Приготвяне на тиквичките
Няма нужда да белите тиквичките, просто ги изстържете с вилица - това ще помогне да се изпържат по-добре.
Нарежете тиквичките на тънки филийки, сложете ги в дълбока купа, поръсете с черен пипер и сол. Оставете за 15 минути.
Приготвяне на панировката
В една купа се смесват 100 грама настърганкашкавл, ситно нарязан магданоз, яйца и червен пипер.
В друг съд смесете брашното и галетата.
Паниране и пържене
Потапяйте последователно всяка филийка тиквичка първо в сместа с кашкавал, а след това в панировката.
Запържват се в предварително загрят тиган по 4 минути от всяка страна.
Благодарение на пърженето в панировка с кашкавал, тиквичките придобиват вкус, който напомня на месо. Експериментирайте с различни подправки, за да получите всеки път ново ястие.