4 бр. свински пържоли без кост (около 170 гр. всяка), дебели около 2,5 см.
1 ч.л. едра сол
4 резена бекон
4 с.л. барбекю сос
1/2 чаша бира
1 ч.л. зехтин или олио
1/2 чаша пилешки бульон
Загрейте фурната на 200 градуса.
Подправете пържолите със сол. Увийте ивица бекон около ръба на пържолата и закрепете с клечка за зъби.
Смесете 4 с.л. от соса барбекю и 1/2 ч.ч. бира (може и безалкохолна).
Загрейте мазнината в тиган на среден огън. Поставете пържолите с бекона надолу в тигана, като ги облегнете на стените му, ако е необходимо. С щипци завъртайте пържолите (отново със страната с бекона надолу), така че беконът да покафенее приятно от всички страни. След това обърнете пържолите с широката страна надолу и ги запечете до покафеняване - около 1 минути. Обърнете и запечете и от тази страна. Разнесете равни количества от глазурата с бира върху всяка пържола, като оставите излишното количество да се отече в съда. Прехвърлете съда с пържолите във фурната и изпечете за 10 минути. Извадете готовите пържоли в порционни чинии и оставете на топло, докато приготвяте соса.
Междувременно излейте мазнината от тигана, като оставите вътре загорелите остатъци от месото. Загрейте добре тигана. Сипете вътре бульона и го оставете да заври, като остържете загорелите части с дървена лъжица. Варете, докато се редуцира наполовина - около 2 минути. Поръсете всяка пържола с чаена лъжичка от соса и поднесете ястието топло.