Пържоли в бекон с барбекю сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пържоли в бекон с барбекю сос
Пържоли в бекон с барбекю сос
admin
Добавена от: admin
21030
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. свински пържоли без кост (около 170 гр. всяка), дебели около 2,5 см.
1 ч.л. едра сол
4 резена бекон
4 с.л. барбекю сос
1/2 чаша бира
1 ч.л. зехтин или олио
1/2 чаша пилешки бульон

Загрейте фурната на 200 градуса.
Подправете пържолите със сол. Увийте ивица бекон около ръба на пържолата и закрепете с клечка за зъби.
Смесете 4 с.л. от соса барбекю и 1/2 ч.ч. бира (може и безалкохолна).
Загрейте мазнината в тиган на среден огън. Поставете пържолите с бекона надолу в тигана, като ги облегнете на стените му, ако е необходимо. С щипци завъртайте пържолите (отново със страната с бекона надолу), така че беконът да покафенее приятно от всички страни. След това обърнете пържолите с широката страна надолу и ги запечете до покафеняване - около 1 минути. Обърнете и запечете и от тази страна. Разнесете равни количества от глазурата с бира върху всяка пържола, като оставите излишното количество да се отече в съда. Прехвърлете съда с пържолите във фурната и изпечете за 10 минути. Извадете готовите пържоли в порционни чинии и оставете на топло, докато приготвяте соса.
Междувременно излейте мазнината от тигана, като оставите вътре загорелите остатъци от месото. Загрейте добре тигана. Сипете вътре бульона и го оставете да заври, като остържете загорелите части с дървена лъжица. Варете, докато се редуцира наполовина - около 2 минути. Поръсете всяка пържола с чаена лъжичка от соса и поднесете ястието топло.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft