Горските плодове се варят 15 минути в малко вода и се претриват през сито. Полученият сок се смесва с виното, подслажда се с щипка захар и се отдръпва от огъня. Месото се нарязва на пържоли, които се начукват от двете страни с дървено чукче, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещената мазнина, докато добият златистокафяв цвят. Изваждат се в затоплен съд. В същата мазнина се слагат ситно нарязаните сланина, лук, моркови и гъби и се задушават до омекване, поръсват се с щипка сол, захар и червен пипер и се заливат със сока от горските плодове. Сосът се сгъстява с 1 ч.л. брашно, размито в малко студена вода, и се кипва. Вари се 15 минути на тих огън. С него при поднасянето се заливат пържолите. Пържолите може да се наръсят с черен пипер и лимонов сок.
Пържоли в сос от горски плодове
16 Юли 2012
16065
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари