Пържоли в сос от горски плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пържоли в сос от горски плодове
Пържоли в сос от горски плодове
admin
Добавена от: admin
16065
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Горските плодове се варят 15 минути в малко вода и се претриват през сито. Полученият сок се смесва с виното, подслажда се с щипка захар и се отдръпва от огъня. Месото се наряз­ва на пържоли, които се начукват от двете страни с дървено чукче, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещената мазнина, докато добият златистокафяв цвят. Изваждат се в за­топлен съд. В същата мазнина се слагат ситно нарязаните сла­нина, лук, моркови и гъби и се задушават до омекване, поръс­ват се с щипка сол, захар и червен пипер и се заливат със со­ка от горските плодове. Сосът се сгъстява с 1 ч.л. брашно, размито в малко студена вода, и се кипва. Вари се 15 минути на тих огън. С него при поднасянето се заливат пър­жолите. Пържолите може да се наръсят с черен пипер и лимонов сок.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft