Пържоли в яйчен сос
17 Август 2014
12250
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 свински пържоли
5 сварени яйца
5 големи кисели краставички
олио
червен пипер
Пържолите се отделят от костта, изтъняват се, посоляват се и се задушават в загрято олио до зачервяване. Изваждат се от тигана, а в олиото се добавя малко червен пипер, разбърква се леко и се налива вода. Пържолите се връщат в тигана и, ако е необходимо, се добавя още вода, така че месото ще бъде покрито с вода.
Сварените яйца се нарязват на кръгчета или се настъргват и се добавят при месото. Леко се задушават, докато пържолките омекнат. Накрая се добавят киселите краставички, нарязани на кубчета, и ястието се оставя да покъкри няколко минути, след което може да се сервира.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари