Пържоли вретено

вход през zajenata.bg
Пържоли вретено
admin
Добавена от: admin
160461
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 големи пържоли (свински, телешки и пр.)
200 грама спанак
няколко кисели краставички
няколко люти чушлета
100 гр кашкавал, нарязан на тънки филийки
1 супена лъжица универсална подправка (Вегета)
чесън на прах
олио

Внимателно начукайте пържолите, докато се изтънят до дебелина 5 мм и повърхността им се увеличи значително. Всяко парче месо поставете върху лист алуминиево фолио и намажете леко с олио. От горната страна на месото намажете тънък слой горчица, поръсете с подправки и чесън на прах. След това върху половината от месото наредете по няколко листа спанак, кисели краставички нарязани на четвъртинки по дължина, люти чушлета и кашкавал. Внимателно завийте месото на руло и с алуминиево фолио затворете добре от всички страни и затегнете, за да запази вретеното формата си. 
Така приготвените рулца нареждете в тава за печене и печете 40 минути на 250 ° С. Ако са добре затворени, вретената ще се сварят в собствения си сос и нищо няма да изтече от фолиото. След 30 минути ги извадете от фурната и оставете малко да се охладят (около 15 минути). След това отстранете фолиото върнете рулцата в същия съд да се допекат, докато станат приятно червеникаво-кафяви на цвят (още около 10 минути). 
Когато ги извадите от фурната, не ги нарязвайте веднага, а ги оставете да изстинат леко (особено разтопения горещ кашкавал). Когато малко изстинат, нарежете и поднесете с картофено пюре или друга гарнитура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft