6 големи пържоли (свински, телешки и пр.)
200 грама спанак
няколко кисели краставички
няколко люти чушлета
100 гр кашкавал, нарязан на тънки филийки
1 супена лъжица универсална подправка (Вегета)
чесън на прах
олио
Внимателно начукайте пържолите, докато се изтънят до дебелина 5 мм и повърхността им се увеличи значително. Всяко парче месо поставете върху лист алуминиево фолио и намажете леко с олио. От горната страна на месото намажете тънък слой горчица, поръсете с подправки и чесън на прах. След това върху половината от месото наредете по няколко листа спанак, кисели краставички нарязани на четвъртинки по дължина, люти чушлета и кашкавал. Внимателно завийте месото на руло и с алуминиево фолио затворете добре от всички страни и затегнете, за да запази вретеното формата си.
Така приготвените рулца нареждете в тава за печене и печете 40 минути на 250 ° С. Ако са добре затворени, вретената ще се сварят в собствения си сос и нищо няма да изтече от фолиото. След 30 минути ги извадете от фурната и оставете малко да се охладят (около 15 минути). След това отстранете фолиото върнете рулцата в същия съд да се допекат, докато станат приятно червеникаво-кафяви на цвят (още около 10 минути).
Когато ги извадите от фурната, не ги нарязвайте веднага, а ги оставете да изстинат леко (особено разтопения горещ кашкавал). Когато малко изстинат, нарежете и поднесете с картофено пюре или друга гарнитура.