Отлична и проста за приготвяне рецепта за свинско месо , в която определено ще се влюбите. Пържолите по ловджийски с апетитен сос са много деликатни, вкусни и крехки - няма начин да не ви харесат! Подхождат си идеално с картофено пюре или печени картофи.
Пържоли по ловджийски
Продукти:
1500 г свинска плешка, бут или филе
4 с.л.свинска мас
4 глави лук
10 скилидки чесън
сол
кимион
дафинов лист
За овалване:
4 с.л.
щипка къри
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
Приготвяне:
Първо приготвяме свинското месо.
Ако имате цяло парче, го нарежете на едри парчета, около 2 см.
Ако вече сте го нарязали, пропуснете тази стъпка.
Намажете тавата за печене с две супени лъжици свинска мас.
Нарежете лука на полумесеци.
Почистете скилидките чесън.
Поръсете дъното на тавата с нарязан лук и цели скилидки чесън.
Поръсете с кимион на вкус.
Смесете подправките (без сол) в брашното и загрейте останалата мас в тиган.
Оваляйте месните филийки в брашнената смес и запържете от двете страни, всяка за около две минути, за да се запечата месото.
Благодарение на "опаковката" от брашното целият сок ще остане в месото.
Поставете месото месо в тавата с лук с помощта на щипки. Чак сега го посолете на вкус.
Намалете огъня под тигана, налейте около половин литър гореща вода и оставете да поври за кратко.
Залейте месото в тавата с получения сос.
Добавете дафинов лист.
Поставете ястието в загрята фурна на 200 градуса и печете непокрито, като от време на време го поливате със соса от печенето.
След половин час обърнете месото и завършете печенето до златисто.
Панировката от брашно постепенно се разтваря от месото в соса и го сгъстява приятно.
Ако е необходимо, долейте вода по време на печенето.
Готовите пържоли поднесете с картофено пюре или печени картофи, например. Не забравяйте да го полеете със соса - фантастичен е!