Обикновено използвам свинско за котлети. По принцип не обичам да готвя този вид месо. Винаги ми става трудно и по някакъв начин негодно за консумация поради сухото месо, което се получава в повечето пъти. Може би съм лоша домакиня, а може би просто не е моята рецепта. Но има само една рецепта, при която свинското месо става добре и това във фурната със заливка .
Вкусът на това ястие напомня донякъде на френското месо .Става изключително крехко и сочно, топи се месцето в устата.
Съставки
Свинско филе 600 гр
Лук 1 бр
кашкавал 200 гр
Яйце 4 бр.
Кисело мляко 6 с.л.
Сол 1,5-2 ч.л.
Черен пипер (смлян) 1 ч.л.
Червен пипер 1 ч.л.
Подготовка
Нарежете парче свинско месо на филийки с дебелина около 1 см. Поставете ги на дъска и разбийте с чук. Подправете котлети със сол и черен пипер, поръсете с червен пипер. Пасирайте подправките.
Сварете яйцата твърдо, охладете ги и ги настържете на средно ренде. По същия начин настържете и кашкавала. Добавете сол и черен пипер. Разбийте съставките заедно с киселото мляко в дълбока купа.
Обелете лука и нарежете на едри парчета. Разстелете го по дъното на съда за печене. Поставете котлетите на равномерен слой върху лука. Покрийте месото със сместа от кашкавала и яйцата.
Гответе във фурна, загрята до 180 градуса за 40 минути. Оставете готовото ястие да се охлади леко. След това го разделете на квадратчета и сервирайте.
Лично аз готвя месо под шуба поне веднъж седмично. Това е просто основно ястие, което може лесно да изхрани цялото семейство. Под такава заливка от кашкавал и яйца котлетите стават сочни и нежни. Перфектната рецепта за свинско месо. Хареса ли ви ястието? Споделете вашите впечатления!