Пържолки по ловджийски - по-сочно и крехко няма накъде! Ядеш и въздишаш от удоволствие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържолки по ловджийски - по-сочно и крехко няма накъде! Ядеш и въздишаш от удоволствие:
Пържолки по ловджийски - по-сочно и крехко няма накъде! Ядеш и въздишаш от удоволствие:
25832
Пържолки по ловджийски - по-сочно и крехко няма накъде! Ядеш и въздишаш от удоволствие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отлична и проста за приготвяне рецепта за свинско месо , в която определено ще се влюбите. Пържолите по ловджийски с апетитен сос са много деликатни, вкусни и крехки - няма начин да не ви харесат! Подхождат си идеално с картофено пюре или печени картофи.

Пържоли по ловджийски

Продукти:

1500 г свинска плешка, бут или филе

4 с.л.свинска мас

4 глави лук

10 скилидки чесън

сол

кимион

дафинов лист

За овалване:

4 с.л.

брашно 

щипка къри

1 чаена лъжичка сладък червен пипер

пържоли по ловджийски

Приготвяне:

Първо приготвяме свинското месо.

Ако имате цяло парче, го нарежете на едри парчета, около 2 см.

нарязано свинско

Ако вече сте го нарязали, пропуснете тази стъпка.

Намажете тавата за печене с две супени лъжици свинска мас.

Нарежете лука на полумесеци.

нарязан лук

Почистете скилидките чесън.

Поръсете дъното на тавата с нарязан лук и цели скилидки чесън.

Поръсете с кимион на вкус.

Смесете подправките (без сол) в брашното и загрейте останалата мас в тиган.

Оваляйте месните филийки в брашнената смес и запържете от двете страни, всяка за около две минути, за да се запечата месото.

Благодарение на "опаковката" от брашното целият сок ще остане в месото.

Поставете месото месо в тавата с лук с помощта на щипки. Чак сега го посолете на вкус.

Намалете огъня под тигана, налейте около половин литър гореща вода и оставете да поври за кратко.

Залейте месото в тавата с получения сос.

Добавете дафинов лист.

Поставете ястието в загрята фурна на 200 градуса и печете непокрито, като от време на време го поливате със соса от печенето.

След половин час обърнете месото и завършете печенето до златисто.

Панировката от брашно постепенно се разтваря от месото в соса и го сгъстява приятно.

Ако е необходимо, долейте вода по време на печенето.

свинско по ловджийски

Готовите пържоли поднесете с картофено пюре или печени картофи, например. Не забравяйте да го полеете със соса - фантастичен е!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft