Пържолки по селски в лучен сос - месото става толкова крехко и меко, че се топи в устата! Няма нужда да го дъвчеш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пържолки по селски в лучен сос - месото става толкова крехко и меко, че се топи в устата! Няма нужда да го дъвчеш:
Пържолки по селски в лучен сос - месото става толкова крехко и меко, че се топи в устата! Няма...
84970
Пържолки по селски в лучен сос - месото става толкова крехко и меко, че се топи в устата! Няма нужда да го дъвчеш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли сочни пържоли ? Е, ако сте любители на месото, днес имаме за вас цели две рецепти за сочни пържолки по селски - с тях месцето става толкова крехко и меко, че дори няма нужда да го дъвчете - само се топи в устата!

Всичко е бързо и лесно, трябват само шепа продукти и сте готови!

I РЕЦЕПТА - Пържоли по селски

Месото се приготвя чрез комбиниране на традиционни и модерни методи. Вкус, който няма да можете да забравите. Прави впечатление бързият начин на приготвяне, без дълго печене и задушаване, така че соковете на месото остават уловени в него, за да е меко и сочно. Опитайте!

пържолки по селски

Необходими продукти: 

8-10 свински пържоли

2 глави лук, ако е необходимо

сол, брашно, риган, черен пипер

малко слънчогледово олио и зехтин

3 супени лъжици бяло вино

1 връзка розмарин

1 скилидка чесън

Начин на приготвяне: 

Загрейте слънчогледовото олио в голям тиган. Поставете необелена скилидка чесън и връзка пресен розмарин. Овкусете месото със сол и черен пипер. Поръсете с брашно и го запържете в сгорещената мазнина до приятен златист цвят.

Извадете го върху кухненска салфетка. Нарежете лука на полумесеци и го пасирайте с щипка сол. Сложете чаша зехтин в друг тиган. На дъното сложете нарязания лук, отгоре месото и завършете с останалия лук.

Залейте с 2-3 супени лъжици бяло вино и още толкова гореща вода. Поръсете с щипка риган или див лук. Покрийте и оставете ястието да къкри около 15 минути на слаб до среден огън. Ястието се поднася топло със салата по избор!

II РЕЦЕПТА - ШНИЦЛИ в лучен сос

По-добра и по-вкусна рецепта не съм пробвала! Месото се топи в устата, а сосът е "пръстите да си оближеш"!

шницели в лучен сос

Необходими продукти: 

600 г телешки пържоли

6 глави лук

3 скилидки чесън

2 супени лъжици брашно

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Начукайте пържолите с чук за месо, овкусете ги и ги поръсете с брашно. Изтупайте излишното брашно. В широк тиган се загрява олио и се запържват пържолите от двете страни на умерен котлон, след което се изваждат в чиния.

Обелете лука и го нарежете на лентички. Лукът се запържва в същото олио, в което са се пържили пържолите, но за кратко. Добавете брашното, накълцания на ситно чесън, след това налейте малко вода и оставете да къкри за малко.

След това посолете на вкус и добавете подправките, след което върнете пържолите в соса и оставете да къкри на слаб огън до омекване на пържолите.

пържоли в лучен сос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft