4 големи свински пържоли
2 глави лук
8 картофа
300 ml зеленчуков бульон
4 сладки ябълки
100 гр. сирене Чедър
35+ 40гр. масло
Черен пипер
Сол
Лукът се нарязва на резени, бланшира се 1-2 мин. във вода и се оставя да се отцеди. Картофите се обелват и нарязват на резени, след което се слагат заедно с лука в тава за печене. Овкусява се със сол и пипер, добавя се 250 ml от бульона, така че да ги покрие и се пече 40 мин. при 180°С.
В тиган за пържене се разтопява маслото (35 гр.) и в него се пържат пържолите, докато се зачервят, след което се слагат в тавата върху картофите и лука. Ябълките се нарязват на резени и се подреждат около пържолите. С останалият бульон деглазираме соса в тигана и го изливаме върху пържолите. Настъргваме сиренето и поръсваме ястието с него. Добавят се парченца масло върху ябълките и се връща да се пече за около 35 мин. Докато повърхността се зачерви.
Сервира се горещо.