Днес ще разкажем на нашите читатели как да готвим ароматно пиле с кашкавал и доматен сос във фурната. Първата дама на САЩ Джил Байдън сподели рецептата, получи я от баба си. Нека да разберем с какво вечеря самият президент на Америка.
Как да готвя пиле с кашкавал във фурна
Съставки
1 кг пилешко филе
4 скилидки чесън
2 кутии консервирани домати
2 яйца
3 супени лъжици мляко
1 глава лук
зехтин
100-150 г пармезан
200 г моцарела
смлян черен пипер и сол
1,5 лъжица галета
Подготовка
Вземаме дълбок тиган или тенджера с дебело дъно и го сложете на котлона. Запържете нарязан на кубчета лук с цели скилидки чесън в зехтин. Сол на вкус.
Когато лукът се запържи, отворете две кутии консервирани домати и добавете към тигана. Омесете внимателно пасираните домати с вилица . Оставете да къкри 20 минути. След това изваждаме чесъна и добавяме нарязан босилек и черен пипер към доматената маса.
Разбийте яйцата с мляко и сол в един съд . И във втория, смесете около 30 г настърган пармезан или кашкавал (по ваш избор), същото количество моцарела и галета.
Нарежете пилешкото филе по дължина на чинии, като за пържолки . Потопете от двете страни, първо в яйчена маса, след това в сиренето с галета и изпратете в тигана. Пържете в голямо количество зехтин до златисто кафяво.
Изсипете 1/3 от доматения сос върху тавата за печене . Поставете пърженото филе, поръсете с останалата моцарела и залейте 1/3 от соса.
След това изложете втория слой пържено пиле, изсипете 1/3 от соса и поръсете с пармезан.
Печем във фурна, загрята до 180 градуса за 20-30 минути .
Невероятен аромат ще изпълни целия ви дом и ще бъде просто невъзможно да откажете такава вечеря . Сигурни сме, че рецептата ще се превърне в една от най-обичаните. Пожелаваме на всички приятен апетит!