брашно - към 500 г, пресято
яйца - 1 брой (може и без)
кисело мляко - 1 кофичка
сол - 1 с.л
захар - 1 ч.л
мая - половин кубче, за хляб или 1 пак. бакпулвер
сода бикарбонат - 1 щипка
олио - 2–3 с.л
масло - 2 с.л., за намазване
чесън - 5 скилидки пресован, за намазване
магданоз - няколко стръка накълцан, за намазване
Пресейте брашното и разтворете содата в киселото мляко. Прибавете млякото към брашното, чукнете яйцето. Постепенно добавете всички останали продукти и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за 30 минути покрито. От тестото се късат топки, които се оформят с ръце на тънки питки.
Питките се мажат с ароматното масло, което се приготвя като леко се разтопи маслото и се разбърка с чесъна и магданоза. Пекат се доста бързо - на скара или във фурна.