Маята и захарта се слагат в 100 мл хладка вода.
В купа се слага брашното, прави се кладенче и се сипва киселото мляко. В него се поръсва содата (по този начин се гаси и тестото не киселее).
Добавят се яйцето, солта и зехтина. Разбърква се леко и се слага маята. Отново се разбърква, докато брашното поеме останалите продукти.
Тестото се прехвърля върху плот и се меси докато се получи средномеко тесто и не лепне по пръстите.
Поставя се в купа, завива се с фолио и се оставя да престои 30 минути на топло, за да втаса.
След това се разделя на 8 топки. Дъската и точилката, които ще се ползват се намазняват със зехтин и всяка топка се разточва леко.
В средата се поръсва с настърганите сирене и кашкавал и краищата се завиват навътре. Отново се разточва за кратко и пърленките се слагат на скарата.
Пекат се от двете страни до зачервяване.
Веднага се намазват с масло и се поръсват със суха самардала и пресован чесън. Поднасят се веднага.