
Разбийте киселото мляко с водата, добавете разбитото яйце, щипка сол, захар и олиото. Разбъркайте добре сместа. Започнете да добавяте постепенно пресятото брашно, като бъркате непрекъснато, а щом сместа стане достатъчно гъста - месите на ръка. Трябва да се получи меко и еластично тесто. Тестото се оставя да почине половин час, след което се разделя на 8 топки- Всяка се разточва на тънка кора. Намазват се с масло и се поръсват с натрошено сирене. След това кората се завива на плик, така че тестото да покрие изцяло плънката. Обръща се с шева надолу и се разточва отново на диск с големината на сача. Така приготвените тестени питки се пекат в добре загрят и леко намазнен сач от двете страни, докато станат златисто-кафяви на цвят и замиришат приятно.