3-4 бр. картофи
2 бр. моркови
1 глава червено цвекло
1 глава червен лук
1 ч.ч. грах
1 ч.ч. царевица
200 г майонеза
200 г луканков колбас
1-2 с.л. горчица
щипка индийско орехче
шепа маслини
2-3 бр. твърдо сварени яйца за украса
Червеното цвекло се измива добре и се слага да се свари необелено за около 30 минути. Обелва се и се нарязва на малки кубчета. Останалите зеленчуци - картофи, моркови, грах и царевица, също се сваряват. Картофите и морковите и колбасът се нарязват на малки кубчета, а лукът на ситно. Всички продукти добре се смесват с майонезата и горчицата. Подправят се със сол и щипка индийско орехче. Салатата се поднася в индивидуални чинии и се украсява с маслини и нарязани твърдо сварени яйца. По желание яйцата могат да се добавят нарязани към салатата.