Пъстри макарони по провансалски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Пъстри макарони по провансалски
Пъстри макарони по провансалски
admin
Добавена от: admin
18421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г макарони (ригатони, пене)
1 супена лъжица зехтин
сол, черен пипер
30 г нарязани на шайби маслини
120 г чери домати
1 глава лук
350 г консервиран артишок, прецеден и нарязан на половинки
100 г тиквички, обелени и нарязани
за дресинга:
4 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
1 супена лъжица портокалов сок
1 стрък нарязан пресен босилек
сол

Сварете пастата по указания на опаковката начин, прецедете добре и върнете в съда. Разбъркайте маслините със сол, зехтина и черен пипер, добавете в пастата и охладете. В тиган с малко зехтин задушете нарязания лук, добавете тиквичките и задушете до омекване на лука. Добавете получената смес към пастата заедно с артишока и доматите.
Смесете продуктите за дресинга и залейте пастата. Разбъркайте добре. Украсете с пресни листенца босилек.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft