Пъстри царевични мъфини
22 Декември 2011
19481
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Смесваме двата вида брашно с бакпулвера и солта и оставяме настрана. В купа разбиваме до кремообразно маслото и яйцето и добавяме млякото. Нарязваме магданоза и чушката на ситно и заедно с царевицата ги добавяме при млечната смес. Разбъркваме и постепенно добавяме брашнената смес. Бъркаме до получаване на гладка смес. Намазваме с масло форма за печене на мъфини или формички за крем карамел (може и от фолио). Напълваме ги 2/3 със сместа и печем в предварително загрята фурна на 200С около 20 минути, докато леко покафенеят. Изваждаме ги, оставяме да изстинат и тогава ги вадим от формата.
Забележка: Ако не обичате царевица, може да я замените със ситно нарязани шунка (кренвирш) и домат (без семките).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари