Пъстри царевични мъфини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Мъфини
Пъстри царевични мъфини
Пъстри царевични мъфини
admin
Добавена от: admin
19481
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

180 г царевично брашно
100 г бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
60 г масло или маргарин за печива
1 бр. яйце
250 г кисело мляко
1/2 връзка магданоз (без дръжките)
1 бр. червена чушка
100 г царевица (от кутия или замразена)

Смесваме двата вида брашно с бакпулвера и солта и оставяме настрана. В купа разбиваме до кремообразно маслото и яйцето и добавяме млякото. Нарязваме магданоза и чушката на ситно и заедно с царевицата ги добавяме при млечната смес. Разбъркваме и постепенно добавяме брашнената смес. Бъркаме до получаване на гладка смес. Намазваме с масло форма за печене на мъфини или формички за крем карамел (може и от фолио). Напълваме ги 2/3 със сместа и печем в предварително загрята фурна на 200С около 20 минути, докато леко покафенеят. Изваждаме ги, оставяме да изстинат и тогава ги вадим от формата.

Забележка: Ако не обичате царевица, може да я замените със ситно нарязани шунка (кренвирш) и домат (без семките).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft