6 картофа
250 гр. мляно месо
1/2 чаша ориз
1 глава червен лук
1 морков
сухи подправки на вкус
черен пипер
нарязани домати
1 супена лъжица доматено пюре
шепа маслини
по желание - сусам
Задушете нарязаните моркови и лук, добавете каймата, черен пипер и подправки на вкус. След като месото се запържи, добавете нарязаните домати и доматеното пюре. Обелете картофите и ги нарежете на филийки. В огнеупорен съд подредете ред картофи, ред ориз. Посолете. Отгоре поставете задушената кайма с лук и моркови, а върху нея - още един ред картофи. Залейте с вода, така че водата да покрие картофите. Покрийте тавата с фолио и поставете във фурната да се пече около 20 минути на 200 градуса.
По желание малко преди края на печенето поръсете със сусам и с нарязаните маслини.