Пъстър сладкиш с вишни и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пъстър сладкиш с вишни и орехи
Пъстър сладкиш с вишни и орехи
admin
Добавена от: admin
18090
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

250 гр. маргарин 
250 гр. пудра захар 
5 яйца 
5 супени лъжици брашно 
кората от 1 лимон 
300 гр. вишни 
150 гр. смлени бисквити 
канела

За плънката:

5 яйца 
5 супени лъжици захар 
5 супени лъжици смлени орехи

За поръсване:

100 гр. пудра захар

Смесете маргарина с пудрата захар и жълтъците. Добавете 5 супени лъжици брашно и настърганата кора на един лимон и разбийте, докато получите равномерна и гладка смес. Разбийте белтъците на твърд сняг, обединете ги внимателно с предходната смес и бавно разбъркайте с лъжица.

Сложете вишните в купа заедно със сместа от смлени бисквити и канела.

Вземете подходяща форма или тава, намажете я с олио, поръсете с малко брашно и изсипете в нея сместа за тестото. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато кората е полуизпечена, извадете от фурната и залейте със сместа с вишните. Върнете във фурната и продължете с печенето, докато се зачерви.

Плънка:

Разбийте жълтъците със захарта, добавете счуканите орехи и разбитите на сняг белтъци, след което бавно разбъркайте с лъжица. Готовия пълнеж, преди края на печенето, излейте върху кората, и продължете да печете, докато сладкишът се зачерви.

Изпечения сладкиш оставете да се охлади, след което поръсете с пудра захар и нарежете на малки кубчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft