1 ч.ч кафяв ориз
грах
замразени зеленчуци-микс
2 моркова
2 пъстърви
2 стръка пресен лук
половин лимон
1 яйце
Накисваме ориза за 30-60 минути в хладка вода. След това го измиваме и го слагаме да се вари в 500 мл. вода.Докато се вари оризът, измиваме и почистваме рибата, след която я поставяме в подходяща тава. Намазваме рибата със зехтин и подправяме с черен пипер, шарена сол и къри. Нарязваме лимона и го поставяме в рибата. Печем в умерена фурна около 20-30 минути. Нарязваме моркова на ивички и лука на дребно. След като оризът се е сварил, го измиваме. Задушаваме зеленчуците в малко зехтин и прибавяме към тях ориза, след което задушаваме около 5 минути. Подправяме с черен пипер, сол, къри. Счукваме едно яйце и го разбъркваме с оризовата смес.
Гарнираме рибата в подходяща чиния и украсяваме с лимон.