Пътувам си в задръстването и се чудя какво да направя за вечеря, но определено ще бъде това, за да не си го ям сама после

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пътувам си в задръстването и се чудя какво да направя за вечеря, но определено ще бъде това, за да не си го ям сама после
Пътувам си в задръстването и се чудя какво да направя за вечеря, но определено ще бъде това, за...
15641
Пътувам си в задръстването и се чудя какво да направя за вечеря, но определено ще бъде това, за да не си го ям сама после
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви рецептата за картофи с шунка и кашкавал на леля, които стават нещо повече от разкошно. Кулинарно чудо или приказка, както искате ги наречете.

Ще ядете и за още ще питате.

Невероятно апетитни и лесни са тези картофи с шунка и кашкавал на леля

Трябват ни четири картофа, половин чаша ситно нарязана шунка, половин чаша настърган кашкавал, две намачкани скилидки чесън, две лъжички масло, половин чаша прясно мляко, ситно нарязан магданоз, малко лют червен пипер, сол на вкус.

Първо е необходимо да си загреем на 240 градуса фурната. Картофите си ги набождаме с вилица и след това ги нареждаме в една тавичка за микровълнова фурна. Покриваме ги с хартия за печене и ги готвим в нея около шест минутки. След това ги обръщаме от другата страна и отново повтаряме същото.

 

После ги нарязваме картофите на половина и ги издълбаваме в средата, за да се получи нещо като купички. Взимаме един тиган и в него си загряваме маслото на средна температура.

Прибавяме си после чесъна към него и сотираме за около 30 секунди. Слагаме си вътре и мляко като оставяме да заври. Издълбаните картофи след това си ги поливаме със сместа от млякото и чесъна. Смесваме добре вътрешността от картофите с шунката, половината от кашкавала, лютия пипер, посоляваме на вкус и разбъркваме хубаво.

С тази смес си пълним картофените купички и отгоре ги поръсваме с останалия настърган кашкавал. Пъхаме да се пече във фурната на температура от 240 градуса като им трябват само 7-8 минутки, или докато видим, че кашкавалът се е зачервил хубаво. Невероятно става това кулинарно изкушение.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft