Работех в таверна в Гърция и там се научих да готвя пастицио: Страхотна вкусотийка, която всички у дома обожават!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Работех в таверна в Гърция и там се научих да готвя пастицио: Страхотна вкусотийка, която всички у дома обожават!
Работех в таверна в Гърция и там се научих да готвя пастицио: Страхотна вкусотийка, която всички...
869696
Работех в таверна в Гърция и там се научих да готвя пастицио: Страхотна вкусотийка, която всички у дома обожават!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:
 
500 грама букатини номер 9 (спагети с дупка в средата)
1 глава лук
2 меки домата
500 грама кайма
1 морков
сол и черен пипер
5 грама кимион
2-3 стръка пресен босилек
1-2 стръка пресен риган
щипка чубрица
1 супена лъжичка зехтин
100 милилитра доматен сок
 
За заливката:
 
60 грама краве масло
350 милилитра прясно мляко
1-2 супени лъжици брашно
200 грама настъргана моцарела
 
Начин на приготвяне:

Сварете, прецедете и разделете пастата на две равни части. Първата половина наредете по дължина в правоъгълна тава.

Запържете в зехтина нарязаните на ситно лук, морков, домати, добавете каймата, подправките, доматения сок и разбъркайте. Оставете сместа да къкри за 10 минути и свалете от котлона. Изсипете я върху букатините, сложете останалата част от тях и поръсете с настърган кашкавал. Направете бешамелов сос като запържите брашното в масло и разредите с млякото. Залейте с него пастата и запечете в загрята фурна до златиста коричка. Поднесете ястието топло, поръсено с нарязани пресни подправки по избор.
Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft