Равиоли Наслада

вход през zajenata.bg
Равиоли Наслада
admin
Добавена от: admin
9526
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 20 равиоли
Тесто:
2 чаши брашно
1 щипка сол
1 ч.л. зехтин
2 яйца
1 1/2 с.л. вода
Плънка:
1 (225 гр) опаковка сирене Рикота (или пълномаслена извара)
1 (115 гр.) опаковка меко крема сирене (тип Филаделфия)
1/2 чаша настъргана Моцарела
1/2 чаша сирене Проволоне, настъргано
1 яйце
1 1/2 ч.л. сушен магданоз
За Песто Алфредо:
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукани
3 с.л. босилеково песто (домашно или от магазина)
2 чаши гъста сметана
1/4 чаша настърган Пармезан
1 (680 гр.) буркан сос Маринара
За намазване:
1 яйце
1 с.л. вода

Смесете брашното със солта и направете купчинка на работната повърхност. Разбийте зехтина, двете яйца и водата в купа. Излейте половината от яйчената смес в кладенче, оформено в брашното. Започнете да смесвате яйцата с брашното с една ръка; използвайте другата си ръка, за да придържате купчинката брашно. Прибавете останалата яйчена смес и омесете на тесто.
Месете, докато тестото стане гладко – 8-10 минути; прибавете още брашно, ако тестото е лепкаво. Оформете го на топка и увийте стегнато с прозрачно фолио. Оставете в хладилника за 1 час.
През това време пригответе плънката: смесете Рикотата, крема сиренето, Моцарелата, сиренето Проволоне, яйцето и магданоза и ги разбъркайте добре. Оставете плънката настрана.
Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган на средна температура. Прибавете чесъна и пестото и ги задушете около минута. Излейте вътре сметаната, увеличете температурата и оставете соса да заври. След това намалете огъня и оставете да къкри за 5 минути. Добавете Пармезана и разбъркайте, за да се разтопи. Махнете от огъня и поддържайте соса топъл.
Междувременно в друг дълбок тиган стоплете соса Маринара.
Загрейте фурната на 190 градуса C. Разбийте яйцето с 1 с.л. вода.
Разточете тестото на тънък лист (колкото ръбчето на монета). Намажете повърхността на тестото с яйчената смес. От плънката гребвайте с чаена лъжичка и поставяйте върху тестото купчинки на разстояние около 2-2,5 см. Покрийте плънката с втори лист тесто (със същите размери и дебелина), като притискате около купчинките плънка, за да излезе въздухът и да се запечатат двата листа тесто. Нарежете на равиоли с нож или нож за пица. Хубаво притиснете крайчетата (може и с вилица).
Напълнете дълбока тенджера с леко подсолена вода и оставете да заври. Изсипете вътре равиолите и ги оставете да поврат непокрити, като разбърквате често, докато изплуват на повърхността – около 4-8 минути. Отцедете ги добре.
Намазнете тавичка за печене. Поставете сварените равиоли отгоре и ги запечете в загрятата фурна до покафеняване – около 4 минути.
Разпределете равиолите в порционни чинии (загрети). Отгоре поръсете с топлия сос Маринара и покрийте със сметановия сос.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft